top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıFabrika Halı Yıkama

Halı Yıkama

Güncelleme tarihi: 17 Nis 2020

Yurdumuzun çok güzel bir özelliği vardır; geçmişten günümüze kadar miras kalan bahar temizliği. Bahar geldiği zaman tatlı bir telaş kaplar hanımları. Halı yıkama, koltuk yıkama, stor perde yıkama, yatak, yorgan, battaniye yıkama gibi genel temizlik telaşı kaplar. Bahar gelince evin her yerini baştanbaşa silmek, boyamak, badana yapmak gibi tatlı telaşlar olur hane sahiplerinde. Bu temizliğin en güzel yanı halı yıkamaktır.


Halı Yıkama Kültürü

Eskiden sokaklarda boy boy halılar serilir, halı yıkama günleri düzenlenir ve rengarenk halılar yıkanması için sıraya dizilirdi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte halılar artık elle yıkanmıyor ve bu işlemi halı yıkama makineleri yerine getiriyor. Gün geçtikçe yeni halı yıkama makineleri ile beraber birçok halı yıkama fabrikaları açılmaktadır. Halkın ihtiyacına binaen hizmet vermeyi kendimize gaye ediniyoruz. Halı yıkamanın kalitesini ve farkını bizimle yaşayın. Çorum halı yıkama fabrikası her an ve her zaman sizlerin hizmetindedir. Eski Anadolu kültürümüzü teknolojik aşamalarla yaşatmaya gayret ediyoruz.


Halı Yıkama Önemi

Halı geleneğimizde eskiye dayanmaktadır. Her evin döşemesinde yer alan halılar, Anadolu kültürünü yansıtmaktadır. Hemen hemen evin her yerinde gerek ısıyı muhafaza etmesi için gerekse dekor için serilmiştir. Halıların güzelliği, dekoru kadar temizliği de çok önemlidir.

Halıların sıkça yıkanması, aile bireylerinin sağlığı için çok önemlidir. Evde yaşayan çocuklar hele de bebekler varsa o zaman daha çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Bebekler ve çocuklar genellikle halı üzerinde oynarlar, yeri geldiğinde yuvarlanır ya da sürünürler.

Bebeklerin ve çocukların halının üzerinde oynamasıyla halının içine işlemiş olan mikroorganizmalar, tozlar, saç ve kıllar ve daha bir sürü fark edemediğimiz, sağlığımızı tehdit eden şeylere maruz kalırlar. Bebekler, halı üzerinden aldıkları her şeyi ağızlarına götürmeyi de severler. Bu yüzden bebek veya çocuk olan evlerde halıların yıkanmasına daha çok önem verilmelidir.



Halılarınız Güvenli Ellerde

Türlü emekler verilerek, ilmek ilmek dokunan halıların renklerini soldurmadan, kalitesini yitirmeden, özelliğini yok etmeden yıkamak ya da yıkatmak çok önemlidir. Halı yıkamanın önemini sizlerden iyi bildiğimiz için halılarınızı en güzel şekilde yıkıyor ve sizlere güvenle teslim ediyoruz. Çorum’da yer alan fabrikamız, Çorum halı yıkama denildiğinde ilk akla gelen Çorumun en iyi ve en büyük halı yıkama fabrikası olarak siz değerli halkımıza en güzel şekilde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Sizin sağlığınız bizden sorulur.


Halıları Yıkama Yöntemimiz

Çorum sınırları içerisinde hizmet veren fabrikamız, halılarınızı güvenli bir şekilde, hijyenik ortamda, kimyasallara maruz bırakılmadan, en iyi ve ekolojik temizlik maddeleri ve arıtılmış içme suyu ile yıkamalarımızı yapmaktayız.

  • Sizlerden teslim aldığımız halılar, eski usul çırpmanın yeni nesil makinalarından geçirilerek içindeki tozlardan arındırılıyor,

  • Yıkama sahasına alınıyor ve tam otomatik ana yıkama ünitesiyle halılarınız yıkanıyor,

  • Halılarınız tam 14 farklı noktadan yıkanarak kirlerden, mikroplardan arındırılıyor,

  • Hiçbir şekilde kimyasal ürünlerle sizleri zehirlemiyoruz. Tamamen ekolojik temizlik ürünlerimizle yıkama işlemini yapıyoruz,

  • Halıların rengini, şeklini ve özelliğini bozmadan, özenle sıkma işlemi yapılıyor,

  • Fabrikamızda yer alan açık ve kapalı yani klimalı ortamda kurutuluyor,

  • Kurulama işlemi bittikten sonra özenle halılarınızın paketlenmesi yapılıyor,

  • Halılarınızı ilmek yönü tersine taramadan geçirerek paketleme işlemini yapıyoruz,

  • Ardından halıları siz değerli müşterilerimize tertemiz, hijyenik bir şekilde ulaştırıyoruz.


Halı Yıkamada Hijyen

Hijyen deyince akla gelen kapsamlı temizliktir. Halıların mikroplardan arındırılmasıdır. Halı ve koltukla ev ortamında en çok mikropları barındıran ortamlardır. Görünürde temiz gibi görünseler de elimizi üzerine sertçe dokundurduğunuz zaman ortaya çıkan toz ve kiri görmek istemezsiniz. Oysa her an üzerine oturarak ve gezerek zaman geçirmekteyiz.

Evin her yerinin temizlenmesi yeterli olmamaktadır. Yerlere defalarca paspas atsanız da halı ve koltuklardan çıkan tozlar yerlere oturmaktadır. Halı ve koltuklardan çıkan tozlar ayrıca nefes yoluyla bizim ağzımız ve burnumuza da girmektedir. Ağzımıza ve burnumuza giren toz zerrecikleri zamanla bizlerde astım, bronşit ya da başka alerjik hastalıklara sebep olacaktır.


Hijyenin Sağlığımıza Etkileri

Bazen kuru temizleme yaparak halıları temizlediğimizi zannederiz. Hanımların en büyük alışkanlığı ise halı silmektir. Ne kuru temizleme de ne de halı silmede gerçek hijyen elde edilmiş olmaz.

Kuru temizleme ile toz zerrecikleri havada asılı kalır, her türlü astım, alerjik, öksürük, hapşırık gibi semptomlara sebep olur. Halının tozunu silmek de halının nemli kalmasına ve mikropların nemli ortamlarda daha çok üremelerine sebep olur. Her iki temizleme yöntemi de uygun olmamaktadır. Uygun olan halıların sık sık yıkanması ve hijyenin sağlanmasıdır.

Bebek ve hastaların olduğu ortamlarda daha çok dikkat edilmesi gerekir. Halı ve koltuk temizliği gibi zeminlerinde temizliğine özen gösterilmelidir.


Halılar Ne Kadar Sürede Yıkanmalı

Ev temizliğinin ne sıklıkla yapıldığı bu noktada çok önemlidir. Ev temizliğinde kullandığımız elektrik süpürge çeşidi bile bu zamanı uzatabilir ya da kısaltabilir. Haftanın en az 2 günü muhakkak elektrik süpürgesi ile evin tozunu almalı, silme işlemi yapılacaksa eğer halıların kesinlikle nemli ve ıslak kalmaması lazım.

Islak ya da nemli kalması demek mikroplar için bayram demektir. Fırça tercih edilecekse yumuşak uçlu fırça olmalı ve halının tüylerini yolmamalıdır. Toz alma işleminde muhakkak mikro fiber bezlerinden yararlanılmalıdır. Emiş özelliği daha fazla ve tozu mıknatıs gibi çekme özelliğine sahip bezler tercih edilmelidir.


Kimyasallardan Uzak Durmalı

Temizleyici olarak bebek olan evde kesinlikle kimyasal kullanılmamalı ve temizlik malzemesi olarak sirke ve karbonat gibi doğal temizleyiciler tercih edilmelidir. Bunların dışında muhakkak yılda 2 kez ya da 3 kez halıların yıkatılması gerekir; hatta duruma göre daha da fazla olabilir. Bu süre tamamen size ve halılarınızın durumuna bağlı olarak değişmektedir.


Bebek Sağlığı ve Halı Temizliği

Evde yaşayan bebekler, halıların daha temiz ve hijyenik tutulması konusunda daha çok dikkat etmek gerektiği konusunda tedbirli davranmaya iter. Bebeklerin zamanlarının çoğu halı üzerinde oynayarak, uyuyarak, emekleyerek ya da sürünerek vakit geçirmektedir. Bebeğin sağlığı için halıların temizliğine daha çok özen gösterilmelidir.

Bebeklerin ve çocukların bulunduğu odaların halıları mikro fiber özellikte olmalı ve çocuklar için tehdit oluşturmamalıdır. Halı yıkama konusunda özen ve itina gözetilmelidir. Çorum ilinin en iyi halı yıkama fabrikası olarak, halılarınızı en güzel şekilde, rengini soldurmadan, kalitesine ve dokusuna zarar vermeden, tamamen ekolojik ürünlerimizle temizliği yapılmaktadır.

Kimyasalların vücuda açtığı tahribat herkesçe bilinmektedir. Özellikle bebeklerin bulunduğu odaların temizliğinde kimyasal kullanılması bebeği canlı canlı zehirlemek demektir. Bizler halı yıkamada da bu tür zararlı maddelere asla yer vermemekteyiz. Onların sağlığı bizim için de çok önemlidir. Sizlerde hem bebeğinizin sağlığını hem de ailenizin sağlığı için halılarınızı temiz tutun, sağlığınızdan olmayın.


Halılarınızı Haşerelerden Koruyun

Halının içindeki malzemesine göre yün, elyaf gibi dokumaların içerisine işleyen halı böcekleri bulunur. Böcekler hem sizin hem de evde yaşayan çocukların sağlığı için zararlı olmaktadır. Evlerinizi sıkça havalandırmalı, yılda iki kez muhakkak halılar yıkanmalı, ıslak ve nemli kesinlikle bırakılmamalıdır. Havalandırmak çok önemlidir. Güneşli havalarda kesinlikle odalarınızı havalandırın, hatta halılarınızı bile dışarı çıkararak havalandırmak en güzel çözümdür. Haşereler, halılarınıza da zarar verebilmektedirler. Bunun için halıların temizliğine özen gösterilmelidir.

75 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page