top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıFabrika Halı Yıkama

Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Günlük hayatımızda en çok tükettiğimiz içeceklerden biri de kahvedir. Gerek içerisindeki kafeine olan ihtiyaçtan, gerekse tadından çok fazla tüketilir. İçerken oldukça keyif aldığımız kahvenin lekesi ise oldukça zor çıkar ve keyfimizi yok edebilir. Leke dökülür dökülmez temizlemek bizi zahmetten kurtarabilir elbette veya kuru temizleme derdimize deva olabilir. Ama bunu kendi başımıza çözmemiz de pekala mümkün. Ama nasıl?

Bulaşık Veya Çamaşır Deterjanı İle Leke Çıkarma

Öncelikle leke kuru ise lekeyi nemlendirin ve deterjanı lekenin üstüne dökün, on veya on beş dakika kadar bekleyin. Ardından yuvarlak hareketlerle lekeyi ovalayın. Lekenin hala mevcut olması durumunda bu işlemi tekrarlayın.

Sirkeli Su İle Leke Çıkarma

Bir kap içerisine bir miktar sirke ve su ekleyin. Hazırladığınız karışımı lekeli kısma dökün ve bir süre bekleyin. Daha sonra bu alanı temizleyebilirsiniz.

Limonlu Su İle Leke Çıkarma

Bir kap içerisine bir adet limon sıkın ve üstüne bir miktar su ekleyin. Hazırladığınız karışımı lekeli kısma dökün ve yaklaşık on dakika bekletin. Lekelenmiş eşyanız kalın ise öncelikle ovalama işlemi yapın ve sonrasında temizleyin, eşyanız ince ise direkt temizleyebilirsiniz. Çamaşır makinesi kullanma durumunuzda hassas programı tercih edebilirsiniz. Limonlu sudan dolayı kıyafetiniz daha hassas olacak bu nedenle bu program çok daha uygun olacaktır.

Maden Suyu İle Leke Çıkarma

Maden suyunu lekeli kısma dökün. Yaklaşık on dakika bekletin ve nemli bir bez yardımıyla lekeyi ovalayın.

Karbonat İle Leke Çıkarma

Öncelikle leke kurumuş haldeyse lekeyi ıslak bir bez ile ıslatın. Daha sonrasında leke boyutuna göre üzerine karbonat serpin. Yaklaşık on beş dakika sonra leke çözündüğünde karbonatlı kısmı temizleyebilirsiniz.

Tuz İle Leke Çıkarma

Lekeli kısma tuz dökün. Parmaklarınızla tuzu lekeli kısma yayın. On dakika kadar bekledikten sonra nemli bir bez yardımıyla lekeyi ovalayın.

Gliserin İle Leke Çıkarma

Lekeli kıyafetinizin alt kısmına bir miktar pamuk koyun. Lekeli kısmın üstüne gliserin dökün. Beş dakika bekleyin ve kıyafetinizi çamaşır makinesinde temizleyin. Gliserini eczanelerden temin edebilirsiniz.

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page