top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıFabrika Halı Yıkama

Halıdaki İnatçı Lekeler Nasıl Çıkar?

Güncelleme tarihi: 27 Nis 2020

Hepimizin çok önem verdiği evimizin en önemli dekorlarından olan halılar büyülü bir ev eşyası. Küçük bir halı bulunduğu ortamı bambaşka bir hale getirebilir. Hal böyleyken halınızda can sıkıcı bir leke varsa hiç dert etmeyin. Günlük hayatta halılar pek çok nedenle kirleniyor ve bu durum canımızı sıkıyor. Bazen de lekelerle baş etmek ciddi bir mesele haline geliyor. Ama işin püf noktalarını bilirseniz halı lekelerinden kurtulmanın kolay olduğunu göreceksiniz. Bu kolay adımları yaptığınızda tüm gün halılarla uğraşmanıza gerek kalmayacak.



1. Yöntem: Fabrika Çözer

- Fabrika Halı Yıkama ’nın halılarınız için özel olarak ürettiği halı temizleme solüsyonu Fabrika Çözer tüm inatçı lekelerde anında ve mükemmel sonuçlar verir. Leke anında Fabrika Çözer ‘i lekenin üzerine püskürtün 2 dakika bekledikten sonra nemli bir bezle lekenin merkezine doğru silin. Sonucu gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız. Üstelik Fabrika Çözere ulaşmak da çok kolay. Çorum’da yaşıyorsanız Fabrika Halı Yıkamaya telefon etmeniz yeterli ürün aynı gün elinizde olacaktır. Çorum dışında iseniz kargo ile 2 gün içerisinde Fabrika Çözer size ulaşacaktır. Çorum halı yıkama ve halı temizleme işlemi hiç bu kadar kolay olmamıştı.




2. Yöntem:


1- Lekeyi İlk adım olarak lekenin bulunduğu yeri kirlerden, sıvıdan ya da kalıntılardan mümkün olduğunca arındırmaya çalışmalısınız. İlk önce bölgeyi elektrikli süpürgeyle temizleyiniz ve yapışmış olan maddeleri bir bıçak yardımıyla kazıyınız. Lekeler suda çözünür oldukları için nemli bir bezle lekeyi dağıtmadan halıdan olabildiğince almalısınız. Herhangi bir leke çıkarıcı solüsyon uygulamadan önce leke yüzeyinde katı hâlde hiçbir parçacık kalmamasına özellikle dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde kalıntıların halının derinliklerine gömülmesine neden olabilirsiniz.

*** Lekeyi mümkün olduğunca çabuk bir şekilde almalısınız. Aksi halde leke kuruduktan sonra halınızda katılaşır, daha sıkı bir şekilde yapışır ve temizlemesi daha zor olacaktır.

2- Sirke veya deterjanı suyla karıştırarak lekenin bulunduğu bölgeye dökün. Bu işlemi lekeyi dağıtmamak için dışarıdan lekenin merkezine doğru yapmalısınız. Kullanacağınız bez veya havlu beyaz olması en sağlıklı sonucu verecektir.

3- Lekeli bölgeyi tekrar kurutmak için bir kağıt havlu kullanabilirsiniz. Eğer leke kalmışsa halı leke giderici bir solüsyon kullanabilirsiniz ama uygulama yaparken bölgeyi çok fazla ıslatmamaya özen göstermelisiniz. Kullandığınız solüsyonların beyazlatıcı (ağartıcı) özellikte olmadığından emin olmalısınız. Solüsyonun en az 10 dakika ya da leke çıkarıcının etiketinde yazan süre boyunca lekeye nüfuz edebilmesi için beklemelisiniz. *** Çocukları ve evcil hayvanlarınızı bu solüsyondan uzak tutunuz; zira içeriklerindeki kimyasallar çocuklar ve hayvanlar için ciddi sağlık sorunlarına yola açabilir.

4- Lekeli bölgeye uygulamış olduğunuz solüsyonu yine halının merkezine doğru dikkatlice temizlemelisiniz. Leke hala çıkmamışsa solüsyon uygulama işlemini tekrar yapabilirsiniz. Yanınızda birkaç parça temiz ve kuru bez bulundurunuz. Aynı işlemi, lekeden tamamen kurtulana kadar birkaç kez yinelemeniz gerekebilir. Solüsyon uygularken hiçbir seferinde lekeyi fazla ıslatmamaya çalışınız. Gereğinden fazla ıslanırsa hemen bölgenin fazla sıvısını ovalamadan bez yardımıyla çekebilirsiniz.

5- Son olarak durulama işlemine geçin. Durulamayı hiçbir kalıntı kalmaması için sıcak suyla yapmalısınız. Durulama işlemini el bezi, lif veya havlu ile yapabilirsiniz. Eğer durularken hâlâ bir kısım partikül, halınıza yapışmış olarak duruyorsa durulama suyuna 1 çay kaşığı beyaz sirke eklemeyi düşünmelisiniz.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page